Kund:

???

Plats:

Trosa

År:

2019

Typ:

11 fristående villor med utsikt över åda golf & country club

Åda Tree House

I samarbete med Åda Gods har Nero Bygg fått uppdraget att ansvara för byggnationen av 11 fristående enplansvillor med utsikt över Åda Golf & Country Club.

– Man kan lita på att Nero Bygg gör det som sägs, i tid och med hög kvalitet, säger Michael Isoz, Åda Gods.

Åda gods utanför Trosa ägs i femte generationen av familjen Isoz. I söderslänten ovanför golfbanan planeras och byggs nu ett område med enplansvillor på vardera 132 m2. I oktober 2017 stod den första ”Åda tree house villan” klar där Nero Bygg varit totalentreprenör. Villan tog 5 månader att bygga och nu fortsätter arbetet att påla och gjuta för fler.

Det som är unikt för just dessa hus, och som var lite av en utmaning är den annorlunda konstruktionen, berättar Jan Gustafsson, projektledare på Nero Bygg:

– Huset vilar till hälften ovanpå en gjuten vagga på marken och resten på tre gjutna pelare. Utrymmet under huset är ihåligt eftersom garaget ligger där, så själva grunden och huset hänger i luften.

Villorna är anpassade efter terrängen och även formspråk och kulörer är anpassade till miljön och omgivningen, enligt arkitektbyrån DAP, som ritat villorna.

– Interiört har vi gjutit ett betonggolv i hela huset som vi slipat och behandlat med coating. Trätaken är vitoljade och fasaden i trä målad i svart. Mot golfbanan och uteplatsen har vi monterat stora glaspartier, berättar Jan Gustafsson.

Mikael Isoz, ägare av marken kring Åda och initiativtagare till projektet, ville skapa ett golftillvänt område för sportiga 55+ par. Han anlitade Nero Bygg för första gången redan 2014.

Hur är Nero Bygg att samarbeta med?

– Bra, Nero Bygg har både köpt tomter av mig och byggt egna hus, och i detta projekt Åda Tree House, så har vi samarbetat kring byggnationerna. Vi planerar även ett gemensamt bolag, så vi har haft olika sorters samarbeten, där alla varit väldigt positiva.

Vad är det viktigaste när man söker en byggpartner?

– Först och främst; kvalitet och pris. Sedan är det minst lika viktigt att det är ordning och reda på personalen, att man fungerar och kommer i tid och att man håller tidsplanen. Sedan uppskattar man ju också att det inte kommer några ”ojsan-kostnader” i efterhand, fakturor på kostnader som man inte kommit överens om innan.

Vilka är Nero Byggs fördelar och nackdelar?

– Det går att lita på att Nero Bygg gör det som sägs, i tid och med hög kvalitet. Den första frågan jag får är inte var hantverkarna ska värma sin matlåda. Det är inget snack utan en väldigt bra fart på hans personal. Nackdelarna är väl att han bara går att lita på till 99 %, han är ju ändå hantverkare (skratt). Skämt å sido så kommer vi bra överens – vi skakar hand på saken och sen blir det så, det räcker för mig.

Hur har Nero Bygg hanterat eventuella problem som uppkommit?

– Jag märker inte om något går fel, det är inget de belastar mig med. Har jag beställt en blå båt så förväntar jag mig också en blå båt, och än så länge har jag fått det jag beställt.

Gå tillbaka