Kund:

Gunilla & Per

Plats:

Trosa

År:

2019

Typ:

Nybyggt vinkelhus med trädäck och spabad

Gunilla & Per

– Under hela byggprocessen så kändes det som att det bara var vårt hus de byggde. Så helhjärtat var Nero Byggs engagemang i vårt hus, berättar Gunilla Sjögren.

Gunilla Sjögren och Per Eneström letade hus i Trosa under en längre tid. De blev i mars 2017 tipsade om en tomt och ett vinkelhus som Nero Bygg planerade att bygga utanför stan. Efter en titt på tomten, en syning av ritningarna så skrev de på pappren direkt. Bara fem månader senare, i augusti 2017, kunde Per och Gunilla flytta in i det nybyggda vinkelhuset i Trosa.

– Har du kollat in trädäcket?, frågar Per och pekar ut mot den stora, träklädda verandan. Det finns inte en enda skarv i hela däcket. Istället har man arbetat med hela plankor och gjort ramar, det är ju så mycket snyggare. Alla avslut är inpassade och alla detaljer är noggrant snickrade, ett väldigt fint hantverk. Vi trivs väldigt bra här. I vårt gamla hus var det alltid något att laga och fixa, här kan vi bara njuta, säger Per.

I den stora gården på landet utanför Nyköping där paret bodde tidigare, trivdes de förvisso bra och det var perfekt för hundarna med stora ytor, men det dagliga pendlandet och närheten till det sociala nätverket gjorde att de ville återvända till Trosa.

– När barnen hade flyttat ut ville vi ha ett hem som var anpassat bara för Per och mig. Och eftersom vi var med så tidigt i byggprocessen kunde vi ändra i de befintliga ritningarna så att det blev precis som vi önskade, säger Gunilla.

Paret ville ha ett garage istället för en carport, ett badkar istället för en bastu och klinkers i hela hallen, eftersom de har hundar. Sen hade de en önskan till, att få flytta in tidigare än vad som var planerat. Det vet alla som någon gång byggt hus eller renoverat – att förseningar är mer regel än undantag.

– Nero Bygg gjorde allt de kunde för att det skulle gå snabbare och alla jobbade på som sjutton. En hel månad tidigare än vad som var planerat fick vi flytta in, vi var så tacksamma och firade med att köpa smörgåstårta till alla, berättar Gunilla.

– Det viktigaste när man bygger nytt, menar Per, är att man inte blir lurad. Man vill också veta vem det är som bygger och helst ha en relation till företaget som ska göra jobbet, för att känna sig helt trygg.

Att Nero Bygg är en stor firma, som värdesätter både kvalitet och yrkesstolthet, kändes tryggt när paret valde att köpa. Och att Nerjius själv har många bra idéer, är enkel att samarbeta med och vågar komma med feedback och alternativa lösningar på parets egna idéer, har uppskattats väldigt mycket nu i efterhand.

– Vi ville till exempel att de skulle såga ner alla tallar runt huset, men Nerjius propsade på att vi skulle behålla några stycken. Nu i efterhand är vi väldigt glada för det. Jag önskade också att räckena till verandan skulle vara smalare, men fick höra att det inte skulle se bra ut. Och de hade ju helt rätt, skrattar Gunilla.

De framhåller att Nero Bygg har bra idéer och stor kunskap men det viktigaste av allt är att de lyssnar på dig som kund.

– De har tagit hela ansvaret. Som kund behöver du aldrig ha kontakt med t ex VVS, eller el. I de fall som saker behövt lösas så har Nero Bygg skött det. Och för att undvika missförstånd så har vi alltid träffats på plats, för att prata igenom saker. Det har gjort att vi aldrig har varit oroliga, säger Per.

Att inget går fel under ett helt husbygge är sällsynt, men så när som på att spa:et hamnade lite fel, gick allt enligt planen. Men det var aldrig några problem. Nero Bygg gjorde om jobbet och placerade spa:et precis där paret önskade.

– Vi har fått allt precis som vi ville ha det. Men sen har vi heller inte hållit igen med allt vi önskat, så det blev lite dyrare än vi tänkt, men det blev också bättre än vad vi hade trott, säger Per.

Några veckor efter att paret flyttat in, får de ett samtal från Nerjius. Hantverkare har kört förbi huset och sett att plattorna runt huset satt sig. Dagen efter kommer Nero Byggs hantverkare och lägger om alla plattor.

– Det handlar om engagemanget. Det kändes i Nero Byggs engagemang, som att det bara var vårt hus de byggde. Sen vet man ju att de har otroligt många projekt överallt, men engagemanget för just vårt hus var helhjärtat, säger Gunilla.


Kontakta oss gärna!

Vill du veta mer om oss och våra tjänster? Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Nerijus Malasevicius

Grundare/VD

073-7609523
Gå tillbaka